De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

dinsdag, november 16, 2004
Benoeming Rice
President Bush gaat voor trouwe insiders als opvolgers voor de ministers die hebben aangegeven hun functies neer te leggen. Daarom zal hij veiligheidsadviseur Condoleezza Rice (50) benoemen als opvolger van de gematigde minister van buitenlandse zaken Colin Powell. De stap komt niet al een verrassing, want haar naam sudderde al wat langer door de wandelgangen. Rice is in internationale kringen niet onbekend, maar Powell genoot daar een grotere populariteit dan de president, dus Rice kan meteen aan het charme-offensief.
De benoemingen van Bush tot nu toe geven aan dat de conservatieve lijn wordt doorgetrokken in de tweede termijn. Ook de nieuwe man op justitie, Alberto Gonzales, is insider en van duidelijk conservatieve signatuur.
Opvolger van Rice zou wel eens de assistent-veiligheidsadviseur kunnen zijn: Stephen Hadley. En voor de minister van onderwijs staat Margaret Spellings, nu nog adviseur voor binnenlands beleid al in de catacomben klaar. Dat zullen we snel weten, want zoals Charles Groenhuijsen gisteren al in het Journaal zei: Bush is een man die snel beslissingen neemt. Minister van binnenlandse veiligheid Tom Ridge overweegt ook overigens ook om op te stappen. De stress van de baan en zijn persoonlijke financiële situatie zouden hem daartoe dwingen.
© Marc van Gestel 2003 - 2004