De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

zaterdag, november 20, 2004
Congres helpt Bush
Het o zo fiscaal verantwoorde Republikeinse Congres (dat vooral onder president Clinton niet wist hoe vaak ze moesten roepen dat het begrotingstekort naar nul teruggebracht moest worden) verlaat zijn standpunt om president Bush de ruimte te geven om nog meer schulden te maken.
Het Congres werkte met een financieel plafond aan schulden, dat stond op 7,38 biljoen dollar. Deze week is het plafond verhoogd met 800 miljard dollar, want de vorige limiet was al bereikt. De rekeningen werden in de afgelopen wek betaald van een rekening waar geld stond voor ambtenarenpensioenen. De regering heeft belooft dat geld weer terug te betalen.
Het Congres heeft ook een compromis bereikt over een budget van 388 miljard dollar om een aantal binnenlandse programma's te kunnen betalen.
De wet om het tekort te verhogen gaf John Kerry de kans om in de Senaat zijn eerste toespraak in die kamer van na zijn campagne te houden. "The United States is operating a borrow-and-spend government, continuously stretched by demands for more tax cuts and more spending. And when they don't have the money to pay for their choices, they just put the tab on the national credit card and send the bill to our kids."
Het belooft een gezellige tijd te worden in het Capitool.
© Marc van Gestel 2003 - 2004