De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

donderdag, november 18, 2004
Discussie over rol bloggers in verkiezingsstrijd
Op de conferentie van de Online News Association die afgelopen week werd gehouden in Hollywood, waren de weblogs onderwerp van gesprek. Uitgenodigd om te spreken was bijvoorbeeld Ana Marie Cox, beter bekend als degene die Wonkette.com volschrijft. Zij weersprak de kritiek van vele aanwezigen dat de weblogs die de vroege exit polls publiceerden de verkiezingen zouden kunnen beïnvloeden omdat ze de keizersopkomst zouden kunnen beïnvloeden.
Cox: "To the extent to which they affect voter turnout is to the extent people believe them." Ze vond dat de burgers recht hadden om de exit poll informatie te kennen. Cox was van mening dat de webloggers het de mainstream media moeilijker maken om op een verhaal te blijven zitten.
De inlvoed van webloggers deze verkiezingen is onmiskenbaar. Zo maakten zij al snel gehakt van het CBS-verhaal over de documenten over de dienstplicht van president Bush. CBS moest toegeven dat de documenten vervalst bleken te zijn.
Mindy McAdams, professor Journalistiek aan de University of Florida vond bloggers een aanwinst, maar hoopte wel dat zij zich aan de ethische standaarden van gewone journalisten zouden houden: "Blogging is really great. I like that more and more people have a voice. That's good ... But it doesn't give people who call themselves journalists an excuse to not check out the information."
© Marc van Gestel 2003 - 2004