De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

zaterdag, november 20, 2004
Kerry sluit helemaal niets uit
Aan het begin van de "lame duck"(spek-en-bonen)-sessie van de Senaat werd aan John Kerry gevraagd of hij zich over vier jaar opnieuw kandidaat zal stellen. Een inkopper natuurlijk deze vraag. Kerry: "It is so premature to be thinking about something that far down the road. What I've said is I'm not opening any doors, I'm not shutting any doors. If there's a next time, we'll do a better job. We'll see."
Ja hoor, goed mogelijk. Soms is de relatie tussen pers en politicus er een van het afdraaien van routines.
Wat wel bijzonder is: Kerry heeft nog 45 miljoen dollar over in zijn voorverkiezingsbankrekening. Dat is natuurlijk een aardig begin voor een nieuwe campagne, over een jaar of drie. Daarnaast had hij voor de eventuele juridische kosten van een hertelling 7 miljoen dollar ingezameld. Dat mag hij voor hetzelfde doel aanwenden in 2008. Als hij nog geld overheeft van de 75 miljoen overheidssubsidie voor de nationale campagne, dan moet hij dat weer terugstorten. Veel Democraten vinden overigens maar raar dat Kerry zoveel geld over heeft. Waarom heeft hij daar geen Democraten in verkiezingen door het land heen mee gesteund?
Op de eerste dag van de Senaat na de verkiezingen werd ook Democratisch Senator Harry Reid officieel de minderheidsleider. Hij volgt daarmee Tom Daschle op, die in januari niet meer terugkeert in de Senaat, omdat hij de verkiezingen verloor.
© Marc van Gestel 2003 - 2004