De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

maandag, november 15, 2004
Nader: alle stemmen hertellen
Eerder schreef ik al dat onafhankelijk kandidaat Ralph Nader een hertelling wil in Ohio, de staat waar John Kerry de verkiezingen verloor, of zo je wil, waar president Bush zijn herverkiezing veilig stelde.
Maar Nader wil het liefst hertellingen in de hele VS. Hij trok minder dan een procent van de kiezers dit jaar, maar dat weerhoudt hem er niet van om namens zo'n 2000 burgers, waaronder stemrechtactivisten, om een landelijke hertelling te vragen. Nader: "The Nader-Camejo campaign does not view the election to be over merely because concession speeches, which have no legal effect, have been given. Rather, they are over when every vote is counted and legally certified."
Nader wil vooral hertellingen in Ohio, Florida, New Hampshire en North Carolina. De gerapporteerde verschillen tussen de uitslagen met een touch screen computer en met een optische scanner zijn voor hem reden genoeg om een hertelling te eisen. Nader is in New Hampshire al begonnen met de procedure om de stellen opnieuw geteld te krijgen.
De Democraten denken niet dat zij met een hertelling alsnog de verkiezingen zullen winnen, maar ze vinden het ook belangrijk dat alle stemmen geteld worden.
© Marc van Gestel 2003 - 2004