De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

maandag, november 15, 2004
New Mexico nog steeds onbeslist
Hoe gaat het in New Mexico? De stemmen blijken nog steeds niet allemaal geteld. En het verschil tussen beide kandidaten is nog steeds zo klein dat er geen winnaar aangewezen kan worden.
En dat voor een staat met een relatief klein aantal kiezers. Dat zou toch sneller moeten kunnen. In 2000 duurde het een maand voordat alle stemmen waren geteld. Dat zou geen tweede keer gebeuren, riep men in New Mexico.
Voor afgelopen weekend stond president Bush met 373.000 stemmen aan de leiding. John Kerry had er 365.000. dus sommige media in de staat verklaren Bush maar vast de winnaar. Vrijwel alle stemmen zijn geteld, dus dat zou geen onwaarschijnlijke uitslag zijn. Het geringe verschil, de problemen met de voorwaardelijke stemmen en het feit dat men niet geleerd heeft van het stemmentellen in 2000 worden het meest als excuus gebruikt.
Het zal nog ruim een week duren voordat de uitslag definitief is, reken op 23 november. Er stemden ongeveer 750.000 kiezers in New Mexico, meer dan waarop gerekend was.
© Marc van Gestel 2003 - 2004