De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

maandag, november 15, 2004
Powell neemt ontslag
Minister van buitenlandse zaken Colin Powell heeft aangekondigd er mee op te houden. Het gerucht ging al langer dat hij maar een termijn in functie wilde blijven.
Hij blijft waarschijnlijk aan zolang president Bush nog geen opvolger heeft bekend gemaakt. Afgelopen vrijdag heeft hij zijn ontslagbrief al aan de president overhandigd.
Omdat er al langer over zijn vertrek werd gespeculeerd, werden er ook al namen genoemd van eventuele opvolgers. Bovenaan het lijstje staan veiligheidsadviseur Condoleezza Rice en ambassadeur bij de Verenigde Naties John Danforth.
Powell was voordat hij minister werd voorzitter van de chefs van Staven van de Amerikaanse krijgsmacht. Als minister had hij het vaak aan de stok met haviken in het kabinet als minister van defensie Donald Rumsfeld. Powell vond dat de diplomatieke weg nog niet helemaal tot het eind was bewandeld.
de verwachting is dat de komende weken nog meer wijzigingen in het kabinet zullen plaatsvinden.
Naast Powell boden ook minister van landbouw Ann Veneman, minister van onderwijs Rod Paige en minister van energie Spencer Abraham hun ontslag aan. Samen met minister van handel Donald Evans en minister van justitie John Ashcroft staat de teller dus inmiddels op zes vertrokken ministers.

Klik hier voor een overzicht van het oude kabinet van president Bush, met op de pagina's linkjes naar de bio's van de ministers.
© Marc van Gestel 2003 - 2004