De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

donderdag, november 18, 2004
Rekening voor politiebescherming naar campagnes
Milwaukee, Wisconsin, overweegt de beide presidentscampagnes de rekening te sturen voor de extra inzet van politie tijdens hun bezoeken aan de stad. Dat kostte Milwaukee namelijk meer dan 200.000 dollar. De gemeenteraad moet er 23 november over beslissen.
De maatregel heeft voor- en tegenstanders. Voorstander is Bob Donovan: "We're not talking about Abe Lincoln stepping off a train and giving a stump speech and heading out of town. These are huge, huge extravaganzas." Maar tegenstanders vinden dat je niet kan roepen: Leuk al die aandacht van u, maar hier is de rekening. Steden in Wisconsin, een van de battleground states, waren volgens de tegenstanders blij met alle aandacht van de kandidaten. De extra kosten werden vrijwel gelijkelijk verdeeld tussen de Democratische campagne (43 procent) en de Republikeinen (de rest).
Dit jaar hebben al drie steden terugbetaling geëist: Cleveland (Ohio), La Crosse (Wisconsin) en York (Pennylvania). Geen van de steden zagen hun verzoek gehonoreerd. Niemand kan de campagnes namelijk dwingen om te betalen. Dus de kans dat Milwaukee ook maar een cent terugziet, is gering.
© Marc van Gestel 2003 - 2004