De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

maandag, februari 09, 2004
Stemcomputers Maryland deugen niet
Programmeurs die de stemcomputers voor de voorverkiezingen van Maryland (in maart) hebben onderzocht, ontdekten "vulnerabilities that could be exploited by malicious individuals." Met andere woorden, de stemcomputers van Maryland zijn te kraken. Dat zegt tenminste Michael Wertheimer van RABA Technologies, een consultant die in opdracht van de staat een onderzoek heeft gedaan. Het onderzoek spitste zich vooral toe op de hardware. De staat heeft 55,6 miljoen dollar geïnvesteerd in nieuwe stemapparatuur, een elektronisch touch screensysteem dat geen papieren stembewijs produceert. De producent is de het al eerder op dit log genoemde Diebold Inc.
Uit het onderzoeksrapport blijkt dat de systemen zijn te ontregelen door stemkaarten in de terminal te klemmen of door kabels los te trekken. Ook wisten de testers wachtwoorden te gokken die toegang tot het systeem verschaften en bleken wachtwoorden in de broncode te vinden te zijn. Ook waren leden van het testteam in staat om via een modem op afstand in te breken in de stemcomputers. Verder bleken alle systemen voorzien van twee identieke sloten die door elk van de beschikbare 32.000 sleutels te openen waren, om niet te spreken van apparatuur om sloten open te peuteren.
De president van Diebold, Bob Urosevich, legde de nadruk op positieve zaken en concludeerde dat er niet veel aan de machines veranderd hoefde te worden.
RABA adviseerde ene ruim gebruik van “tamper tape”, tape waarmee de stemcomputers verzegeld kunnen worden, zodat meteen te zien is of iemand de machine ongeoorloofd heeft geopend. Een ander advies was om de 16.000 stemcomputers te voorzien van evenzoveel verschillende wachtwoorden. Maar dat zit er niet in, volgens de Maryland State Board of Elections: “too risky.”




© Marc van Gestel 2003 - 2004