De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

dinsdag, september 14, 2004
Bush: draaikont
Ik heb er al eens eerder aandacht aan besteed, maar het blijft interessant om te zien dat John Kerry door de Republikeinen consequent wordt neergezet als draaikont (flip-flopper), terwijl hun eigen kandidaat, president Bush, er ook wat van kan. Uit de peilingen komt Bush echter naar voren als standvastig en daadkrachtig en Kerry als twijfelaar. Het lukt de Democraten maar niet om de draaikont-beschuldiging te neutraliseren, een van de zaken die noodzakelijk is om Kerry nog een kans te laten maken op 2 november.
Maar waarbij draaide Bush dan de afgelopen vier als een windvaan?
- Bush was in 2000 tegen nieuwe militaire actie en natievorming. In Irak deed hij aan beide.
- Hij was tegen de vorming van het Departement van Binnenlandse Veiligheid, en waarna voor.
- Was tegen een onafhankelijke 11 september-commissie, daarna voor. Weigerde eerst met de leden te praten, daarna alleen als vice-president Dick Cheney mee mocht.
- Was voor vrijhandel, kwam daarna met importheffingen voor staal (voor drie jaar met ingang van 2002) en trok die na 21 maanden weer in.
- Betwijfelde of de oorlog tegen het terrorisme gewonnen kon worden en draaide een dag later 180 graden door te beweren dat het kon en dat het zou gebeuren.
- Een week na 11 september zie Bush dat hi jOsama Bin Laden wilde hebben "Dead or alive." Zes maanden later zei Bush dat hij niet zo geïnteresseerd was in Bin Laden.
- op 8 februari zei Bush in Meet the Press van NBC: "I'm a war president," maar op 20 juli in Iowa was het opeens: "Nobody wants to be the war president. I want to be the peace president."
-Regelmatig veranderde Bush van redden om Irak aan te vallen: de massavernietigingswapens, het bevrijden van het Iraakse volk van een meedogenloze dictator, het bevechten van terroristen in Irak en niet thuis in de VS, het verspreiden van democratie in het hele Midden-Oosten. Momenteel is het een veiliger Amerika en een veiliger wereld.

Verder veranderde de president van mening bij zijn standpunten over de Clean Air Act beperkingen, het beschermen van het overschot van Social Security, tabakssubsidies, de hoeveelheid hulp bij het bestrijden van AIDS in Afrika, hervorming van de campagnefinanciering en of er onderhandeld mag worden met Noord-Korea.
Een flinke lijst inmiddels.




© Marc van Gestel 2003 - 2004