De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

donderdag, september 02, 2004
Kort nieuws
Tijdens de speech van vice-president Dick Cheney werd een vrouw in de hal gearresteerd. Er waren wel acht veiligheidsmensen die zich er mee bemoeiden. Binnen de kortste keren was ze de zaal uitgewerkt. Wie zij was en waarom zij werd afgevoerd is tot op heden niet duidelijk, want geen enkel persbureau en geen enkele krant maakt er melding van. Ze zal wel iets vervelends geroepen hebben, net als veel Democraten die thuis voor de tv zaten.

Ralph Nader overweegt of hij in Massachusetts naar de rechter zal stappen om toch op het stembiljet te komen. Hij had 10.000 handtekeningen nodig, maar hij wist er in de staat maar 8.132 te verzamelen. Hij wil de achterhaaldheid en oneerlijkheid van het huidige systeem van toelating aanvechten (aan de Republikeinse en Democratische partij worden dergelijke eisen namelijk niet gesteld), maar geldtekort zou de rechtszaak wel eens in de weg kunnen zitten.

5000 werklozen hebben in stilte gedemonstreerd tegen het aantal verloren gegane banen onder president Bush. Zij vormden een symbolische rij werklozen van 5 kilometer voor het arbeidsbureau, van Wall Street tot Madison Square Garden, waar de Republikeinse conventie wordt gehouden. De demonstratie verliep rustig.

Bush senior noemt beweringen dat hij zijn invloed gebruikt zou hebben om zijn zoon George junior uit het leger te houden een grove leugen. Dat zei hij tijdens een interview voor de Early Show van CBS: "Nobody's come up with any evidence, and yet it's repeated all the time." Dat is ook een manier om er tegenaan te kijken. Het bewijs is niet gevonden en dus is het niet waar. Welles-nietes.

De campagne van president Bush is een rechtszaak begonnen tegen de Federal Election Commission, die volgens de campagne niets doet met de klacht om op te treden tegen de anti-Bush-actiegroepen, die miljoenen aan spots de ether in slingeren. De rechtszaak is een eerste stap om de 527-groepen wettelijk te verbieden.

De camera's gingen wel aan op dag 2 van de Republikeinse conventie. De hoofdreden was natuurlijk de speech van gouverneur Arnold Schwarzenegger van California. De Amerikaanse tv-stations kunnen het zich niet veroorloven om de populaire acteur/politicus niet rechtstreeks te vertonen. Een van de ABC-correspondenten liet zich ontvallen dat hij Schwarzenegger een betere politicus vindt dan dat hij ooit acteur is geweest.




© Marc van Gestel 2003 - 2004