De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

zaterdag, september 04, 2004
Kort nieuws
Volgens John Kerry hebben de terroristen nieuwe schuilplekken in Irak gevonden en heeft extremisme een nieuw momentum gevonden omdat vrijwel elke stap van president Bush in deze oorlog fout is geweest. "Our differences could not be plainer, and I have set them out consistently. When it comes to Iraq, it's not that I would have done one thing differently, I would have done everything differently." Hij deed deze uitspraak tijdens de conventie van het American Legion. Toch blijft Kerry er van overtuigd dat de oorlog tegen het terrorisme te winnen is: "With the right policies, this is a war we can win, this is a war we must win and this is a war we will win."
De hele toespraak van John Kerry (ongeveer 40 minuten) is te vinden bij C-SPAN.

Democratische burgemeesters uit heel de VS klagen dat het beleid van president Bush, funest is voor de steden. Werkloosheid is hoog, geld voor scholen ontoereikend en binnenlandse veiligheid te duur. Dat meldde de National Conference of Democratic Mayors. Een Bush-woordvoerder noemde de klachten "baseless attacks." Wie had dat gedacht?

Niet helemaal verrassend na 11 september krijgt president Bush nu de officiële steun van het New Yorkse brandweercorps. Behalve van die ene brandweerman die te dicht bij de president stond toen die op ground zero met de megafoon de brandweermannen en de wereld toesprak. Diens oren suizen nog steeds. Ok, dat is niet waar. Die man is een trouwe Bush-aanhanger. Alle brandweerlieden van de Uniformed Firefighters Association of Greater New York staan als een man achter de president, die de endorsement in hoogsteigen persoon in ontvangst nam.

Goed nieuws voor Ralph Nader: hij heeft voldaan aan de eisen om in Washington State op het stembiljet te komen. Daar had hij ook maar 1.000 handtekeningen voor nodig. Hij had er 1983. Meer problemen ontmoette Nader in Michigan, Oregon en Texas. In de laatste staat was hij naar de rechter gegaan omdat volgens hem de eisen aan toelating tot het stembiljet onconstitutioneel zijn. De rechter verwierp de aanklacht. Tot nu toe staat Nader in 15 staten en in Washington D.C. officieel op het stembiljet. In veel andere staten zijn Democraten druk bezig om hem van de biljetten af te houden.

De Bush-campagne heeft oude rot in het vak James Baker aangesteld als onderhandelaar voor de presidentsdebatten. Het gerucht gaat dat Bush slechts akkoord wil gaan met twee presidentsdebatten en een VP-debat. Dat is dus een presidentsdebat minder dan voorgesteld door de debattencommissie. Bush wil voorkomen dat zijn tegenstander John Kerry zich te veel en te goed kan profileren in een debat met hem. Kerry wil het liefst elke week debatteren, maar hoopt dat Bush toch akkoord zal gaan met drie debatten. Dat zou het Amerikaanse publiek toch echt verdienen, aldus een woordvoerster van Kerry.




© Marc van Gestel 2003 - 2004