De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004

Nog tot de presidentsverkiezingen van 2008


Home
About this weblog
Bronnen
Mail mij
Atom
This gif is freely copyable. Just right click, save Powered by
RSSify at WCC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

woensdag, november 10, 2004
En nog een keer Karl Rove
De Amerikaanse media kunnen maar geen genoeg krijgen van de politieke wonderdokter van president Bush: Karl Rove. Er zullen binnenkort ongetwijfeld weer hele boekenkasten vol over hem worden geschreven en het zou me niet verbazen als de president in het Witte Huis ergens een altaartje heeft opgericht ter ere van zijn geestelijke vader.
Rove mocht weer eens komen schijnen bij NBC's Meet the Press, waarin hij verklapte dat Bush dankzij John Kerry was herkozen. Nee, echt. Het feit dat Kerry eerst voor en toen tegen de financiële steun voor Irak en Afghanistan had gestemd, was voor Rove manna uit de hemel, of in zijn eigen woorden: "[the] gift that kept on giving." Dat gaf Rove de kans om van Kerry de flipflopper te maken die Kerry eigenlijk niet eens was. De media gingen met de vondst aan de haal en elke Republikein die ook maar ergens een tv-camera ontwaarde, liet niet na om de flipflops onder de aandacht van de Amerikaanse kiezer te brengen.
Volgens Rove waren de "moral values" helemaal niet van cruciaal belang op de verkiezingsdag, want meer mensen waren bezorgd over Irak en de oorlog tegen het terrorisme dan over de morele waarden: "What essentially happened in this election was that people became concerned about three issues: first the war, then the economy, jobs and taxes and then moral values. And then everything else dropped off of the plate."
En over de hele affaire van het vermeende zendertje onder het jasje van Bush tijdens de debatten had Rove het volgende te melden: "The poor tailor ... he's an awfully nice fellow, he's a rather flamboyant dude. I'm not going to use his name, but he's just – he's horrified. And, you know, it's – there was nothing there." Rove wilde de naam van de kleermaker niet noemen, maar dan doe ik het wel. Zijn naam is Georges de Paris, voor al uw knip- en naaiwerk. Volgens Ken Mehlman, woordvoerder van de Bush-campagne, zou de kleermaker na het incident niet meer voor het Witte Huis werken. Dat was een jokpartij van XL-formaat, want De Paris maakt nog steeds kostuums voor Bush.




© Marc van Gestel 2003 - 2004